2011. február 17., csütörtök

Az idő pénz

Ha az idő pénz, lehet-e időt vásárolni? Ha feltételezzük, hogy a kevésbé tisztességes módon meggazdagodók esetében is számolni kell az idő múlásával (védelmi pénz beszedése) akkor megállapíthatjuk, hogy az idő múlása feltétele a pénz megszerzésének. Nem kizárólagos feltétele,de nélkülözhetetlen feltétele.
De visszakanyarodva az alapkérdéshez:hogyan vehetünk időt, ha elvonatkoztatva, maga a fizetőeszköz az amit meg szeretnénk venni? Pénzen vegyünk pénzt?

A válasz egyszerű: ne vegyünk hanem váltsuk át. Mint amikor különböző valutákat váltunk át, egyiket a másikra, de ugyanez a helyzet, ha a címletek felváltását vesszük alapul.

A korábban megszerzett pénzt később költjük el, a korábban megtakarított időt, később használjuk el, akár koncentráltan is.

Ha 10 éve 5 milliót érő lakást, most adnánk el, 10 milliót érne, és 10 év múlva 20 milliót fog érni. De a 10 évvel ezelőtti 5 millió előteremtéséhez 10 év munka kellett, most a 10 millióhoz 20 év a 15 millió esetén pedig 30 év kell majd,mert itt már nem arányosan követik egymást a bérek az évek, és árak.
 
 forrás:demotivalo.net

Lehet tehát időt venni, csak győzzük megfizetni. De idővel talán lesz annyi pénzünk, hogy időt vehessünk.

Csak azt nem tudom mi van, ha egy koldus elkésik....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése