2011. március 17., csütörtök

Miért nem szeretjük a gyermekeket?

Miért hazudjuk, hogy de igen, meg még mennyire?! 
Valakinek elhalkult már, vagy talán teljesen elnémult a lelkiismerete? Volt valaha? Annak is, akinek a gyerekeit elfogják a plázakommadósok? Akinek otthona egy nevelőintézet? 
Annak is, akit utálnak, mert megszületett? Mert apuka képtelen volt szabályoznia a magömlését, vagy ügyetlen volt gumit húzni, vagy anyuka nem tudott számolni és nem vette be a pirulát? Aki után jó megkapni a támogatást, de jó elinni? Akit 14 éves korára hatszor a rendőr vitt haza? Elfogadhatjuk, hogy bárki is a lelkiismeretére hallgasson ezekben a kérdésekben? 

Mit szólnak ehhez az abortusz mellett kardoskodók? Akik a meg sem született gyermeket védik, vagy akik szavazati jogot is adnának utánuk, de a már megszületetteket mély nyomorban tartják. A gyámhatóság és az ifjúságvédelem karöltve a pedagógusokkal. Talán soha és semmiben nincs és nem volt ekkora összefogás, mint amit a fenti szervek a „felelős“ szülőkkel együttesen alkot. Még ha nem is szándékosan. De még véletlenül sem teszünk semmit, ami a gyerekek javára lehetne. Még a legmostohább család is család és nem nevelőintézet. A megélhetésként végzett nevelőszülői tevékenység - nem nevelés, mert erről döntő többségben szó sem lehet - a hatóságok szemhunyása mellett virágozhat majdnem minden leszakadt régióban. 

Miért nem szeretjük a gyerekeket? Félünk tőlük, irigyek vagyunk rájuk? Útban vannak az önmegvalósításunk felé vezető úton? Emlékeztetnek minket tökéletlenségünkre, kudarcot tükröznek felénk? Egy életünk van? Nekik is! Csak ők még nem dönthetnek a saját sorsuk felől. 

Felőlünk. Még tiszták, romlatlanok, őszinték és igazságosak! 
Ezért rettegünk tőlük. 
Ezért nem szeretjük a gyerekeket. 
Mi már nem lehetünk gyerekek, túl romlottak vagyunk hozzá! 

1 megjegyzés:

  1. Igen a gyerek egy tükör, ami nem torzítja a képet! A valódi ént tükrözi. Milyenek vagyunk valójában, a felszín alatt. - legnagyobb hibáinkat, tökéletlenségünket tükrözik vissza. És ez ellen küzdünk, amikor "neveljük" őket. Ezt nem szabad, úgy nem szabad...korlátok. Fenyítés, büntetés, legrosszabb esetben verés. Mi jogon? Hisz ezzel magunk felett mondjuk ki az ítéletet!

    VálaszTörlés