2011. október 19., szerda

Az ok, amiért az emberiség megérett a kipusztulásra



FIGYELEM! A VIDEÓ NAGYON MEGRÁZÓ KÉPSOROKBÓL ÁLL, AMELYEK ÉRZŐ EMBER SZÁMÁRA ELFOGADHATATLANOK ÉS FELFOGHATATLANOK. KÉREK MINDENKIT,HOGY JÓL FONTOLJA MEG MEGNÉZI-E. 
EZT SOHA EL NEM LEHET FELEJTENI, TEHÁT CSAK  CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!


Megtörtem szokásomat és immár a második videóbejegyzést helyeztem el a naplómban. Mindkét videó magáért beszél, de azt gondolom ezt nem állhatom meg szó nélkül.
Bár úgy érzem gyarló bármi, amit ehhez a katasztrófához hozzáfűzök nem állhatom meg szó nélkül.

Nem ismert előttem olyan magyarázat, amivel ezt a közönyt, ezt az undorító, vérlázító passzivitást igazolni lehetne. Nem tartom embernek az eset egyetlen szereplőjét sem. El nem tudom képzelni, hogyan hordhat a Föld a hátán ilyen lényeket.
Nem tudom sem a dühömet, sem a mélységes elkeseredettségemet leplezni. Nem fogom azt kijelenteni, hogy nem a kisgyerek a lényeg, hanem a jelenség, mert mindkettő egyformán fontos. Most ebben a pillanatban a kislány jár a fejemben és fel tudnék robbanni. 
Hányszor látunk hasonló közönyt Magyarországon is? Nem csak a bokor alatt fekvő "biztos részeg" emberekre gondolok. Úgy általában. Hányszor halljuk, hogy "az nem az én dolgom" egy verekedés, veszekedés láttán? Hányszor szorítjuk a fejünkre a párnát, hogy ne halljuk a szomszédból a bántalmazott gyerek sikolyát? Ki, mikor szólt a szomszédjának éjjel fél egykor, hogy halkítsa le a magnóját? Hány szemtanú jelentkezik a rendőrség felhívására egy elgázolt és cserbenhagyott személy halála esetén? 

Mitől vagyunk emberek? Miért vindikálunk magunknak úgynevezett emberi jogokat? Emberként viselkedtek a film "szereplői"? És mi a mindennapokban? 

Senkitől nem várja el senki Magyarországon, hogy életét áldozza egy baleset során megsérült ember kimentése közben. De tisztelet a kivételnek, az arra kötelezett és hivatott szerveken kívül - mentő, tűzoltó stb. - nagyon,de nagyon kevés esetben avatkoznak be segítő szándékkal a tanúk, esetleg résztvevők. A mobiltelefont hamarabb használják fotózásra, mint telefonálásra.

Mivé váltunk? Hiénákká? Sakálokká, keselyükké? Vagy ezek lettek a a XXI. századra az ember szó új szinonimái?
Szerintem nagyon finoman fogalmaztam, mert a felsorolt állatok fontos láncszemét képezik a természet körforgásának. Ezt az úgynevezett emberről teljes bizonyossággal már kijelenteni többé nem merem.


NÁ.

5 megjegyzés:

  1. A véleményem nem érdekes, hanem inkább megrázó! Vagy nem is tudom minősíteni. Vajon mi veszett ki az emberekből? Emberség? Szeretet? Törődés? Ezek a kifejezések már ismeretlenek?
    Könyörgöm nem is állatról volt szó, hanem egy emberi lényről!!! Főleg egy kislányról!! - mellesleg engem az is felháborít, ha egy állati tetemet látok az út közepén. Tudva azt, hogy talán még meg lehetett volna menteni...
    Inkább "csak" ennyi..

    VálaszTörlés
  2. Egy jó hír az ügyben:
    A szüleitől elkóborolt gyereket a Kuangtung (Guangdong) tartományi Fosan (Foshan) város egy szűk utcájában egy hete az esti órákban gázolták el, egy percen belül kétszer. A vérben fekvő kisgyerek mellett - egy ipari kamera felvételének tanúsága szerint - 18-an haladtak el gyalogosan, vagy kerékpáron, motorbiciklivel, ügyet sem vetve az áldozatra. A gázoló furgon és a kisteherautó cserbenhagyással gyanúsított sofőrjét elfogták.
    A kislányt végül egy szemetet gyűjtő nő emelte fel és ölelte magához, s adta át az édesanyjának. A gyerek kezdettől válságos állapotban volt és az orvosok szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekkel csak értelmi és fizikai fogyatékkal élhetett volna. A Jüe-jüe (Yueyue) nevű kislány pénteken hajnalban halt meg.
    A Kínában és a nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot kiváltott eset kapcsán milliók fejezték ki megdöbbenésüket az emberek közömbössége miatt és széles körű vita indult a társadalmi jelenség okainak kiderítésére; felvetődött az ilyen helyzetekre alkalmazható törvényi szabályozás szükségessége is.

    A legnépszerűbb kínai mikroblog-szolgáltató oldalain néhány órán belül közel kétmillió bejegyzés született a témában; az esetről szóló eredeti mozgóképes felvételekkel illusztrált televíziós híradást a kínai videómegosztóról ugyancsak sokmillió internetező töltötte le.

    Hírek szerint a kislány családja több mint 270 ezer jüan, vagyis több mint 9 millió forint értékű adományt kapott az ország különböző részeiből, valamint Ausztráliában és Thaiföldön élő kínaiaktól. (forrás:Népszava online)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a hozzászólóknak az értékes észrevételeket és azt, hogy véleményükkel elítélték ezt az embertelenséget.

    VálaszTörlés
  4. Én is köszönöm, hogy értékelte a hozzászólásaimat! Ezek szerint tényleg "névtelenül" maradtam. Pedig azt gondoltam, hogy kifogja találni ki is vagyok. "A végzet asszonya."

    VálaszTörlés
  5. Megdöbbentő hogy hogy süllyedünk lefelé az emésztőbe.... Elszomorító és megbotránkoztató az emberek viselkedése.. Ideje lenne felébredni és rájönni hogy hova tartunk vagy hogy mivé leszünk...

    VálaszTörlés