2011. december 15., csütörtök

A vakondnak

"A vakondnak nincs nadrágja ...". Sőt kabátja sincs. Szegény elárvult 2 hete, így kincsei sincsenek, amiket a nadrág zsebébe rejthetne.
Nemsokára a vakond is múlt idő lesz lesz, hiszen nincs aki új történeteket találjon ki. Ami a legrosszabb:lassan gyerek sincs,akinek ez a kedves jószág és barátai hiányoznának, akiknek erőszakmentes történeteit nem csak széles mosollyal lehetett nézni, olvasni, hanem a mai fertelmes, ötlettelen,erőszakos,visítozós mesékkel ellentétben tanulsága és egyszerű mondanivalója is volt.

Ha majd mi,akik ezen nőttünk fel nem leszünk többé, nem lesz aki nosztalgiából beleerőltesse a gyerekekbe ezt a kedves mesét. 
Velünk együtt a vakond is el fog tűnni. És Vitéz László és Mazsola és Manócska, na meg Tádé, és Rémusz bácsi és Mekk mester és Frakk Lukréciával és Szerénkével és Kukori Kotkodával, Kopasznyakúval, Habzsolháppal és Moha Páfránnyal és Rumcájsz (Csirizár) Mankával és Csibészkével és Spejbl Manyicskával és Hurvinyekkel, na meg Zserikkel és Hurvinyekkel, Bob Bobekkel, Anti az apjával, Pimpa és Pampalini, Pif és Herkules....

Van aki azt tartja régen sem volt jobb, illetve most sem rosszabb mint régen.

Nekem csak ilyen és hasonló bizonyítékaim vannak arra, hogy talán mégis van különbség. És ez a különbség nem egy generációs különbség, hanem annál sokkal több. Mert nem csak generáció, hanem rendszerváltás is történt. És ha egy rossz munkahely elvesztése is hosszú időn át feldolgozhatatlan traumaként nyomasztja az életünket, akkor aki azt mondja, hogy a biztosból a bizonytalanba áttérés nem viselte meg és nem látja, hogy ennek az azóta tartó egyre szövevényesebb kalamajkának a lecsapódott párlatát isszuk most, az egészen egyszerűen hazudik.(Vagy vak,vagy hülye. lehet választani)

Talán mégis volt kor mikor még gyerek maradhatott a gyerek.

A gyerek gyerek és nem kicsi felnőtt.

A fekete fekete, a fehér fehér. A szürkével nem tudok ábrázolni, utat mutatni.

A rossz rossz, a jó pedig jó és a nem jó az rossz, a jó pedig nem rossz.

Meg kell tanulnunk újra nevén nevezni a dolgokat!

Feltéve ha ebben a "más" világban nem érezzük annyira baromi jól magunkat a bőrünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése