2014. december 2., kedd

Mert jónak lenni jó

Jónak lenni jó?
Ki találta ki ezt a marhaságot? Jónak lenni nem jóság, vagy rosszaság kérdése. Jónak lenni egy állapot, egy felfogás, egy óriási pozitív érzéshalmaz, hozzáállás, viszonyulás a környezetünkhöz. (Persze magányos remeteként is lehetünk jók.)

Jónak lenni jó?
Kinek? Ki számára? A jónak, vagy a jóval kapcsolatba lépőnek? A jónak ma nagyon nehéz. Mondhatjuk bátran úgy is, hogy nem túlságosan jó, de bárkinek, aki képes belőle a maga számára előnyt szerezni, annak a jó igazán jó. Leegyszerűsítve jónak lenni manapság rossz.  

Jónak lenni jó?
A nem jóknak, illetve a jóktól különbözőknek egy óriási szerencséje van. A jó nem dönthet arról, hogy jó lesz, vagy rossz. A jó jó és egészen egyszerűen nem tud rossz lenni. Ha mégis képes lenne rá, akkor az eleve nem is volt jó. Jónak lenni életforma s mint ilyen, sírig tart. A jókon lehet élősködni, belőlük ki lehet szakítani, el lehet tőlük venni, azt amire éppen a rossznak szüksége van. A jókat ki lehet használni és a jókat ki is használják. A jó nem dacol. Ez ellen teljesen tehetetlen. Kiszolgáltatott.  

Jónak lenni jó?
Csak remélni tudom, hogy a sok sanyarúság, megaláztatás, gonoszság, amit napról-napra kapok, átélek, fenti levezetésem tartalmának bizonyítéka és azért ér engem (is), mert azok közé tartozom, akiket meg lehet alázni, akikkel szemben bátran gonoszkodhat bárki, aki alá lehet tenni, akit meg lehet fúrni, lékelni, el lehet süllyeszteni.

Jónak lenni jó?
Tessék megpróbálni! Sikerülhet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése